Soğutma Hava Kurutucu Popüler Ürünler

Hava kurutucu makinaların yerleştirildiği yerler serin yerler olmalıdır. Mekanik olarak çalışan hava kurutucu makinalar fırın ya da buhar kazanı gibi makinaların yanlarına konulmamalıdır, aralarında oldukça uzak mesafeler olmalıdır. Çünkü bu makinalar ortama ısı yaymaktadır. Bu durum hava soğutucu makinalara zarar vererek çalışmalarına engel olabilir. Eğer yerleştirilecek uygun koşullar sağlanamıyorsa ortam sık sık havalandırılmalı ve hava kurutucu makinaya uygun ortam sağlanmalıdır.  Genellikle hava kurutucu makinalar buharlı havanın geçtiği ısı yüzeyleri küçük kanatlar halinde meydana gelen bir yapısı bulunmaktadır. Hava kurutucu makinalar kirlendiğinde temizlenmesi mümkün değildir. Hava kurutucu makina fiyatları ürünün kapasite ölçütlerine göre farklılık göstermektedir. Hava kurutucu makinalar üretim firmaları tarafından özel malzeme ve ürünler ile ağırlığı en aza indirilmiştir. Ağırlık merkezi de hesaplanarak en uygun taşıma şekline göre yapılmıştır.

Hava kurutucu makina her ortam da kullanılmak zorunda da değildir. daha çok basınçlı hava da ya da hangi işlem yaptığınıza göre makina kullanımı da değişim gösterebilir. Örneğin pnömatik sistemlerin kullanıldığı bütün yerlerde hava kurutucu makina kullanılması gereklidir. Fakat yalnızca temizlik amacıyla kullanılan yerlerde bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Hava Kurutucu Makina Nedir ve İşe Yarar?

Normal koşullarda yer alan bir çok ortamda hava içerisinde gözle görülemeyen su tanecikleri bulunmaktadır. Bunlara nem ismi de verilmektedir. Hava kurutucu makina çalıştığı ortamda çektiği havayı sıkıştırmaktadır. Sıkışan havanın içerisinde ki nemi de suya dönüştürmektedir. Nem ve su, basınçlı hava da her zaman yer almaktadır. Bu nem bulunan ortamdan ve sistemden atılmalıdır. Atılmadığı taktir de sistem verimliliğini yitirir. Bu durumda bakım ihtiyacını arttırır. Üretim kaybı ya da bakım masrafı gibi pek çok gereksiz masrafla karşılamanıza neden olur.

Hava kurutucu makina nemli havanın kurutulmasını sağlayan bir makinadır. Sistemde bulunan nemi en aza indirmek için basınçlı hava kurutucusu kullanılabilir. Kompresörler çalışma şekli olarak kullandıkları hava da yer alan nemin bir miktarını sisteme gönderir. Nemim sisteme aktarılması basınçlı hava için olumsuz bir durumu işaret etmektedir. Ve bu durum sıcak havalarda hava üreticisinin yeterli soğutma sağlayamadığı zamanlarda ortaya çıkar. Bu durumu engellemek için ise hava kurutucu makinalar tercih edilmektedir.

Hava Kurutucu Makinanın Çalışması

Kuru ve sıkıştırılmış hava bazı iş yerlerinde büyük önem arz etmektedir. Genellikle gıda sektörü ya da hastaneler bunların en büyük örneklerindendir. Hava kurutucu makinalar en zor çevre şartlarında bile yer alsa maksimum verim sağlamaktadır. İhtiyacınıza uygun hava kurutucu modeller de basınçlı hava, hava hattına gitmeden önce kurutulur ve soğutulur. Hava kurutucu makina, kurutucu hava basınçlı sistemin ve ekipmanların zarar görmesini engeller. En güvenilir şekilde ve yüksek kalite ile basınçlı bir hava sağlayan kurulumu oldukça basittir. Ürün performansı ve üründe kullanılan makinalar piyasadaki iyi donanıma sahip parçalardan elde edilmektedir. En yüksek kalitede, maksimum verim sağlayan ve çevre dostu olan ürün tercihleri için makinaturkiye.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kullanılan donanım ve istenilen en düşük ortam sıcaklığı hava kurutma yöntemlerini belirler. En yaygın kullanılan kurutucu soğutma gazlı kurutucudur. Bunun en büyük özelliği basınçlı havayı soğutarak nemden arındırmaktadır. Kurutucudan geçerken soğuyan basınç hava içerisindeki su yoğuşur. Yağ buharlarıyla birlikte sistemin boaltma kaplarında toplanır ve otomatik olarak sistemin dışına çıkarılır.

Hava Kurutucu Makina Çeşitleri

Gazlı hava kurutucusu mekanik soğutma ve devir daim ile basınçlı havayı soğutarak içindeki su ve yağ buharının yoğuşmasını sağlar. Yoğuşan su ve yağ hava kurutucu makinanın çıkışında toplanır ve periyodik olarak boşaltılır. Gazlı hava kurutucularında basınçlı havayı 2°C sıcaklığına gelene dek soğutur. Aynı zamanda gazlı hava kurutucu makinaları basıncı çiğ noktası 1°C ve 4°C arasında yer almaktadır.

Yüksek basınçlı hava kurutucularında kullanılan eşanjörler güçlü ve dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.

Soğutmalı hava kurutucusu hava kompresörünün emdiği hava içerisinde daima nem bulunmaktadır. Bu nem miktarı havanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Havadaki nem basınçlı hava sistemlerinde pek çok olumsuzluğa yol açar. Tesisatın paslanması ya da çap kayıpları bunlara örnek olarak verilebilir. Temiz ve kuru basınçlı hava tesisinizin her daim daha iyi çalışmasına neden olacaktır. Soğutmalı hava kurutucuları basıncı çiğ noktası 2°C ve 10°C arasına yer almaktadır.

Basınçlı hava kurutucu makina ortamda emilen hava içerisindeki toz ve kompresörlerden katılan yağlama yağıyla birlikte zarar verici bir macun halina gelir. Bu macun ortamda yer alan makinalara zarar verir. Oluşan bu zararlardan kaçınabilmek için basınçlı hava kurutma makinası kullanılabilir. Normal ortamlarda çevre havasından alınan bir su buharı bulunur buda içerisinde nem taşımaktadır. Hava ne kadar sıcaksa o kadar fazla su buharını içerisinde taşımaktadır. Nem kontrol edilmediği taktir de basınçlı hava tesisatı içinde sıvılaşarak pek çok problemin ortaya çıkmasına neden olur. Basınçlı hava kurutma makinası da bu olumsuzlukları engellemektedir.

Hava Kurutucu Makina Neden Kullanılır?

Hava kurutucu makinaları suya, yağa ve pisliğe karşı koruma sağlar. Neme karşı korunmak istenilen, makina parçalarının zararının en aza indirilmesi için hava kurutucu makinalar kullanılmalıdır. Hava kurutucu makina fiyatları da marka ve çalışma şekline göre farklılık gösterebilir. Size en uygun, kaliteli, güvenilir, tasarruflu ve uzun ömürlü hava kurutma makinasını tercih etmek için makinaturkiye.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bazı aletler sıcak basınçlı havayı tolere edemez. Bu durumda olan makinalar bünyelerinde nem ayrıcıları bulundurular. Bu soğutucu basınçlı havayı soğutarak içindeki suyun önemli bir kısmı yoğuşur. Su ve yağ ayrışma kaplarında toplanır ve makinadan dışarı atılır. Atılmadığı taktir de makina da sıkıntı oluşturur. Bu sıkıntıların ortaya çıkmaması için hava kurutucu makinalar kullanılmaktadır. Hava kurutucu makina ile su buharı ve diğer tüm kirlerden arınmak mümkündür. Pek tabii cihazların amacına uygun şekilde seçilmesi ve yerleştirilmesi de büyük önem arz etmektedir.

Hava Kurutucusu Seçilirken Nelere Dikat Edilmelidir?

Hava kurutucusu seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle kompresör kapasitesine denk veya daha fazla olan bir hava kurutucusu makina seçilmelidir. Az ya da fazla verim alınmak istenmesi doğru tercih yapıldığı anlamına gelmemektedir. Ancak bu tür bir seçimde kullanıcı tamamen doğru olan hava kurutucu makinayı seçmiş olmaz. Çünkü üretilen kompresörlerin çıkış sıcaklıkları birbirinden farklılık göstermektedir. Hava kurutma makinası alırken ya da kullanırken önemli olan kullanılan ortamda elde edilen havanın ne kadar temiz, yağsız ve kuru bir hava olup olmamasıdır. Aslında istenilen verimin alınabilmesi için de doğru hava kurutucu makinanın tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sebepten dolayı en doğru hava kurutucu makinasını seçmek için kompresör markasına, kapasitesi ve tesisata ait bilgilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Tesisata ait bilgilerden dikkat edilecek olan en önemli şey tesisatte kullanılan malzemenin yapısı ve bu yapının ne denli su oluşturduğudur. Örneğin metal borularla çekilmiş bir tesisat ile plastik borular ile çekilmiş tesisat arasında farklılıklar bulunmaktadır. Hava kurutucu makina alımında su oluşumu önemli bir etkendir.

Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin