Taşıt Kantarı kategorisi aramanızda 28 adet ilan bulundu

15 Ton Çukur Tip Çelik Taşıt Kantarı

ABS | CV1

Taşıt Kantarı Popüler Ürünler

Kantar tarih boyunca ağırlık cisimlerini ölçen bir tür cisim olarak adını kazımıştır. Özellikle değirmen gibi yerlerde un kepek gibi birçok şeyi ölçmesi ile de bilinir. Bunun yanı sıra market veya manavlarda da daha küçük yapıya sahip olan modelleri ile herhangi bir ürünü ölçerek insanlığa kolaylık sağlamaktadır. Kantar, yatay bir kol ve bu kolun ucundaki tartılacak cismi tartmaya yarayan çengel ve kol üzerinde hareket eden sabit bir ağırlık ölçüm aletidir.

Diğer bir adıyla kantar topu ile ağırlığı ölçülecek olan cisim tartılarak net bir ağırlık çıkarılır. Ve bu sayede fiyatlandırma bu doğrultuda ilerler. Fizikte kuvvet ölçmeye yarayan ve halk arasında da el kantarı denilen Dinanometre de kantarın bir çeşidi olarak adlandırılmaktadır.

Geçmişte tek kollu terazi olanak bilinen kantarlar bir tarafına ürünün koyulması ve diğer tarafına ise kilogramların katılması ile cismin ölçümlerine yarar sağlamaktadır. Fakat gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde dijital kantarlar ile ölçülmesi istenen ürünün ağırlığı daha kolay bir şekilde ölçülmektedir. Günümüzde de geçmişten beri devam eden değirmenlerde ise daha büyük bir yapıya sahip olan kantar çeşidi ile çuvallar halinde ki unlar ya da kepekler ölçüle bilmektedir.

Tır ve Araç Kantarı Nedir?

Diğer bir adıyla Terazi olunarak bilinen kantarın ürünleri ölçmesinin haricinde tır ve araç gibi taşıtları da ölçmeye yarar sağlamaktadır. Bu işlem ise yük taşıyan tırlar ya da kamyonlar veya pikaplar olarak bilinen küçük araçlar da taşınmakta olan cisimlerin tek tek ölçülme durumu söz konusu olmadığından, taşıt kantarı ile daha kolay bir hal almaktadır.

Oldukça ticaret yapılan bir ülke olduğumuzdan dolayı ihracat ve ithalat ülkemizde oldukça yaygın ve çok sık yapılmaktadır. Tüm sektörlerde yük taşıyan tırlar veya araçlar bulunmaktadır. Ve bu araçların içerisindeki cisimlerini ölçebilmek ancak taşıt kantarı ile mümkün olmaktadır.

 Tır kantarları ve araç kantarları günümüzde birçok petrolde bulunmasından ötürü her yerde ağırlık ölçümü sağlanabilmektedir. İlk önce boş haliyle ölçülen tırlar ya da araçlar daha sonra içerisine yüklenen yük ile tekrar ölçülür. Ve boş hali ile ölçülen araçların dolu hali ile ölçülen ağırlıkları hesaplanarak tırlara ya da araçlara ne kadar yük konulduğu kolay bir şekilde elde edilebilir.

Tır ve Araç Kantarına Neden İhtiyaç Duyulur?

Gelişen modern hayatın içerisinde bulunduğumuzdan ötürü birçok farklılık ve değişiklik hayatımıza girmiş durumdadır. Bunların yanında gelişen teknoloji ile hayatlarımız oldukça kolaylaşmaktadır. Dünya olarak ticarete oldukça önem vermekteyiz. Çünkü yapılan bu ticaretler sayesinde ticareti yapmış olan ülkenin ya da şehrin ekonomik kalkınmasına olanak sağlamaktadır.

Türkiye sanayisinin gelişmesi ile ticaretin gelişmesine fayda sağlamış durumdadır. Mal alan ve mal satan oldukça geniş yelpazede bir ülke olmasından dolayı ve tüm sektörlerde ölçü ve standartlar oldukça önemli olmasından ötürü satılan malın ya da alınan malın ederini belirlemek içinde kilogram bazında ölçmek gerekmektedir.

 Yurtiçi veya yurtdışı ticaretlerinin daha çok taşıtlarla ve tırlarla yapılmasından ötürü tır kantarına ihtiyaç vardır. Araç tartım kantarları sayesinde tırın ya da aracın içerisine yüklenen cisimlerin veya ürünlerin ağırlığı kolay bir şekilde hesaplanabilmektedir. İlk önce boş haliyle ölçülen tır veya araçlar daha sonra da dolu hali ile ölçülür.

Ve aradaki ağırlık farkı hesaplanarak tırlara ya da araçlara yüklenen ürün veya cisimlerin ne kadar kilogram olduğu ortaya çıkar. Böylelikle yapılmış olan ticarette ne kadar çok mal sevk edildiği veya ne kadar çok mal alındığı oldukça kolay bir şekilde Öğrenilebilme imkanını araç kantarı sayesinde elde edebiliriz.

Tır Kantarı Ne Kadar Ağırlık Ölçer?

Bu kadar ağır yüklerdeki araçların ölçümü ancak ve ancak araç tartım kantarları sayesinde mümkün olabilmektedir. Peki bu tür kantarlar ne kadar ağırlık ölçebilir? Yapılan ticaretlerde oldukça fazla yük olmasından ötürü kantarlar ne kadar ağırlıktaki araçları veya tırları ölçebiliyor. Farklı çeşitleri ve özellikleri olan kantarlar, ağırlık açısından da farklılık gösterebilmektedir. Birçok çeşidinin olmasından dolayı ağırlıklara göre ölçme imkanı sunulmaktadır.

Özellikle uzun araçların taşıyabileceği maksimum yük genelde 60 tona kadar çıkabilmektedir. Bu gibi ağır yüklerde ise 60 tonluk araç kantarları tercih edilmektedir. Çünkü genellikle uzun yol alan araçlara yüklenen ürün veya cisimler oldukça çok olduğundan ötürü ölçülmesi de zor hal alabilmekte. Bu sebeple 60 tonluk araç kantarı ile ölçüldüğünde daha kısa sürede daha kesin sonuç alınabilmektedir.

Tır ve Araç Kantar Çeşitleri

Ağırlık taşıyan bu kantarların birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Zemin üstü tır kantarı, zemin altı tır kantarı, hayvan kantarı, demirci baskülü vagon kantarı, 60 tonluk kantar, mermer kantarı ve 80 tonluk kantar olarak bilinen yedi çeşit kantarlar vardır.

 Uzun araçlar genellikle yüksek ağırlıkta yük taşımasından ötürü 60 tonluk veya 80 tonluk kantarlar kullanılmaktadır. Zemin üstü kantarlar ve zemin altı kantarlar ise genelde daha küçük araçlar için kullanılmaktadır. Bunlar pikap veya kamyon gibi araçlar ile yapılan narenciye gibi daha az ağırlıkta cisimlerin taşınmasından dolayı zemin üstü ve zemin altı kantarı kullanılır.

Bu tür araba kantarları birçok işi kolaylaştırmanın yanı sıra, insan gücüne duyulan ihtiyacın azalmasına da olanak sağlamaktadır. Bunlar sayesinde şirketler ticaretlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabilme imkanı sunmaktadır. Taşınan cisimlere göre çeşitlendirilen araba kantarları, mermer taşıma kantarı gibi hayvan taşıma kantarı olarak ve aynı zamanda demir baskülü vagon kantarı olarak değişiklik göstermektedir. Bu sayede taşınan ürünün hassasiyetine göre ağırlığının ölçülmesi daha kolay bir hal almaktadır.

Tır ve Araç Kantar Fiyatları

Oldukça kolaylık sağlayan bu kantarlar birçok alanda satın alınabilen bir cisim olarak bilinmektedir. Taşıt kantarı fiyatları çeşitlerine ve ağırlık ölçme şekillerine göre farklılık göstermektedir. 2. el olarak da alınabilme imkanı sunmasından dolayı daha uygun fiyat seçeneği de sunar.

 Sahibinden satılık 2. el tır kantarı daha uygun fiyatla satın alınabilir. Ayrıca taşıt kantarları fiyatları ve tır kantarları fiyatları birbirinden farklıdır.  Hemen hemen her site ya da kantar satabilen işyerlerinde bulunabilme özelliğine sahiptirler. Kantarlar 2. el alınmak istediği takdirde veya sıfır alınmak istediği takdirde daha uygun fiyatlı ve daha güvenilir olmasından ötürü makinaturkiye.com üzerinden satın alınabilme imkanı sunar.

 Bunun yanı sıra sahibinden satılık 2. el tır kantarı satın alma imkanı yine makinaturkiye.com üzerinden daha kolay bir şekilde elde edilebilir.  Hem sıfır hem 2. el olarak birçok özelliğe ve çeşitli kantarlar bulunmaktadır. Tır kantarı fiyatları için oldukça güvenilir bir site oluşundan ötürü tercih edilen bir adres halini almıştır.

Tır ve Araç Kantarları Nasıl Satın Alınır?

Satılık tır kantarları ve satılık araç kantarları fiyatlarına göre çeşitlilik gösteren ve ağırlıklarına göre çeşitlilik göstermektedir. Makineturkiye.com üzerinden ister online ister telefon ile iletişime geçilerek kolay bir şekilde satılık tır kantarları ve satılık araç kantarları alınabilir. Oldukça güvenilir oluşundan ötürü birçok müşterisi tarafından takdir edilen bir firma olmaktadır